שדה התעופה בהרצליה ייסגר ביום ראשון ה-27 במרץ עד ה-7 באפריל. זאת על מנת לבצע ריבוד של מסלול ההמראה והנחיתה. במהלך תקופה זו תועתק כל הפעילות התעופתית של השדה לשדה התעופה בחיפה. החזרה לפעילות של השדה בהרצליה מתוכננת ל-8 באפריל. עלות השדרוג כ 1.5 מליון שקל ובמהלך השדרוג יועברו לחיפה כ 25 מטוסים מכלל המטוסים שחונים בשדה בהרצליה.
וכל זאת בזמן שרשות שדות התעופה מחפשת חברות תעופה שייפעלו בשדה בחיפה.
שדה התעופה בהרצליה נמצא בצפון העיר בצמוד לכפר שמריהו והוא בשימוש משנת 1948. בתחילה שימש כמשכנה של טייסת הקרב הראשונה של חיל האוויר, טייסת 101 ולאחר המלחמה הוא הפך לשדה אזרחי.
לדברי עוה״ד נתי פרץ, יו״ר איגוד התעופה הכללית בישראל, השדה בהרצליה משמש לפעילות של כ-120 כלי טיס, כולל מסוקים ונמצאים בו ששה בתי ספר לטיסה. משדה זה יוצאות טיסות למיפוי והדברה וכן טיסוי ניסוי לתעשיות הבטחוניות. לדבריו, במהלך עבודות שיפוץ המסלול לא ימריאו או ינחתו מטוסים מהשדה אולם סוכם כי המסוקים שחונים בשדה יוכלו להמשיך לפעול.
לדברי גורמים בענף התעופה הקלה, העתקת השדה לחיפה למשך שבועיים יוצרת לא מעט בעיות. זאת מכיוון שבחיפה לא ממש מתלהבים מתוספת הפעילות, מה שעשוי לפגוע ביכולת של משתמשי השדה בהרצליה לבצע את הפעילויות שהם מבצעים, ובכלל זה פעילות בתי הספר לטיסה. בנוסף, משתמשי השדה בהרצליה חוששים כי בישראל, כמו בישראל, תאריך היעד לסיום העבודה יכול להתארך מעבר לזה שנקבע מה שיפגע עוד יותר בפעילות שלהם.
יצוין כי מאז שנת 2008 נמצא השדה בהרצליה במוקד של דיונים ועתירות בשל התכנית לסגור את השדה ולהקים במקום שכונות מגורים ומבני ציבור. זאת כאשר מדי פעם מציעים אתרים חלופיים לפעילות התעופתית בשדה. מדי כמה שנים גם קובעים תאריכים לסגירתו של השדה וכמובן שהתאריכים האלה נדחים פעם אחר פעם.
לפני כארבע שנים הופקדה בוועדה הארצית לתכנון ובניה תכנית להקמת 1,650 יחידות דיור בבניינים שיתנשאו עד 25 קומות בשטח בו נמצא השדה והוא אמור היה להיסגר בחודש אוקטובר 2021. אולם פעילותם של בתי הספר לטיסה, הטייסים ומשרד התחבורה בראשות השרה מרב מיכאלי, הצליחה לדחות את סגירת השדה עד שנת 2025. וגם כאן עוד לא נאמרה המילה האחרונה.