מפוסט חדש של חברת אנוטונוב בפייסבוק עולה כי החברה שוקלת ברצינות בנייה של מטוס אנטונוב 225 בעקבות השמדתו של המטוס היחיד בתקיפות הרוסיות. בפוסט מתארת החברה את המכה שספגה בהריסתו של ה״אגדה״, וכן את חשיבותה של המשימה לבנות מטוס דומה שוב. כזכור, מטוס האנטונוב 225 הוא המטוס הגדול בעולם, בעל 6 מנועים, ששימש לטיסות מטען.
החברה מזכירה את העובדה כי אכן קיים שלד של מטוס נוסף שבנייתו מעולם לא הושלמה. עם זאת, מציינת החברה כי המטוס החדש-ישן יידרש לעמוד בסטנדרטים מודרניים בתחום התעופה. זאת לעומת המטוס הקודם שבנייתו הושלמה כבר בשנת 1985 ובהתאם לכך השתמש בשילוב של טכנולוגיות סובייטיות מיושנות לצד מערכות מודקניות יותר שהותקנו לאורך שנות פעילותו. בהקשר זה מציינת החברה כי מדובר בפרויקט מורכב וארוך שייעשה בשיתוף פעולה בינ״ל עם חברות מובילות בתחום התעופה.
החברה מתייחסת גם למימון הפרוייקט, הנושא שבגללו למעשה מעולם לא הושלמה בניית מטוס אנטונוב 225 נוסף. בהקשר זה מציינים באנטונוב כי הוקמה ועדה מיוחדת תחת קונצרן Ukroboronprom ששולט בחברת אנטונוב. הועדה תבחן תחילה מה התקציב הדרוש לפרוייקט כמו גם באילו חלקים של האנטונוב 225 ההרוס ניתן יהיה להשתמש לטובת בניית המטוס החדש.
בהקשר זה, מהנדס עבר של חברת אנטונוב טען בראיון ל-CNN מדגיש כי אין התכנות לשחזור המטוס המקורי וכרגע האפשרות היחידה היא בנייה של מטוס חדש. בהקשר זאת מציין כי בעוד מרכז גוף המטוס וקדמתו, כולל תא הטייס נהרסו כליל, גם מערכות טיסה רבות נהרסו, יהיה קשר לשחזר אותם והם כמובן כבר לא מיוצרים יותר. לאור זאת, גם אם ייבנה המטוס מחדש, הוא בסבירות גבוהה לא ישוחזר למצבו המקורי. בצד האופטימי, מציינים בכתבה כי חלקים מסויימים בכנפי המטוס, בזנב ובמנועים נשמרו במצב טוב ויוכלו לשמש לבניית המטוס החדש.
באשר לעלות בניית המטוס החדש, סוכנות הידיעות של אוקראינה ציינה כי כרגע העלות מוערכת בכ-3 מיליארד דולר, בעוד מומחי תעופה טוענים כי ככל הנראה ש-500 מיליון דולר יהיה סכום סביר יותר. מה שבטוח בעת הנוכחית זה כי מוקדם מדי להעריך את העלות וגם את הסבירות בכלל שהפרוייקט יצא לפועל.
נאט״ו הזהירו את חברת אנטונוב מפני הפלישה הרוסית
בחודש האחרון עולות שוב, ולא בפעם הראשונה, האשמות נגד חברת אנטונוב על התעלמות מהתרעות מוקדמות לפלישה הרוסית. טייס של מטוס האנטונוב 225 טוען בסרטון יוטיוב כי ארגון נאט״ו התריע לחברת אנוטונוב כבר בחודש ינואר על הפלישה הצפויה. כמו כן, המליצו בארגון להוציא את מטוס המטען הענק מחוץ לאוקראינה כאמצעי זהירות.
הטייס טוען כי ההחלטה להוציא את המטוס מחוץ לגבולות המדינה לא התקבלה בגלל היעדר קבלת החלטות בדרג ההנהלה הבכירה של חברת אנטונוב.