יצרנית המטוסים בואינג צופה כי במהלך 20 השנים הקרובות יהיה ביקוש לכ- 41 אלף מטוסים חדשים. זאת לאור התאוצה שצוברת התנועה הבינלאומית בשל התאוששות מתמשכת בשווקים מקומיים רבים. על פי בואינג, בשני העשורים הבאים צפויים משלוחי מטוסים ושרותים מסחריים בהיקף של כ-10.8 טריליון דולר וצי מטוסי המטען יגדל ב-80%, כולל דגמים חדשים ומטוסי נוסעים שיוסבו למטען.
בואינג פרסמה את התחזית השנתית שלה במהלך הסלון האווירי בפרנבורו ולהערכתה צי המטוסים העולמי יגדל בשני העשורים הבאים ב-80% בהשוואה לנתונים של 2019. על פי החברה, כמחצית ממשלוחי מטוסי הנוסעים יחליפו את הדגמים של היום, וישפרו את יעילות הדלק והקיימות של הצי העולמי.
"למרות המגיפה חסרת התקדים במהלך השנתיים האחרונות, תעשיית התעופה הראתה חוסן מדהים תוך הסתגלות לאתגר", אמר איהסאן מוניר Ihssane Mounir, סגן נשיא בכיר למכירות ושיווק מטוסים בתחום האזרחי של בואינג.
לדבריו, השווקים באסיה מהווים כ-40% מהביקוש העולמי לטווח ארוך למטוסים חדשים. אירופה וצפון אמריקה – מהוות כל אחת קצת יותר מ-20% מהביקוש, כאשר 15% מהמשלוחים מגיעים לאזורים אחרים. התחזית השנה אינה כוללת תחזית למשלוחי מטוסים לרוסיה עקב סנקציות נגד יצוא מטוסים. שינוי זה מפחית את הביקוש העולמי ל-20 שנה בכ-1,500 מטוסים בהשוואה לתחזית שפורסמה בשנה שעברה.
על פי בואינג, כ-75% מכלל המטוסים החדשים יהיו מטוסים בעלי מעבר יחיד, כלומר צרי גוף. זאת ללא שינוי בהשוואה לתחזית משנה שעברה. מדובר בכ-31 אלף מטוסים. מטוסים רחבי גוף יהוו כ-18% מכלל המסירות דבר שיאפשר לחברות תעופה לשרת שווקים חדשים וקיימים, לנוסעים ומטען, ביעילות רבה יותר מבעבר.
תחזית התעופה של בואינג גם צופה המשך ביקוש חזק למטען ותובלה ייעודיים, לתמיכה בשרשרת אספקה גלובלית וברשתות אקספרס צומחות. המובילים יזדקקו ל-2,800 מטוסי מטען נוספים בסך הכל, כולל 940 דגמי רחבי גוף חדשים בנוסף למטוסי מטען צרי גוף ורחבי גוף שיוסבו במהלך תקופת התחזית.