סינגפור איירליינס קיבלה מטוס מטען ראשון מדגם בואינג 777F כחלק מההסכם בין החברה לענקית הלוגיסטיקה העולמית DHL. כזכור, בחודש מרץ 2022 חתמו DHL Express וסינגפור איירליינס על הסכם לפריסת חמישה מטוסי מטען מסוג בואינג 777 שיתופעלו עבור ענקית השילוח ע״י חברת התעופה הסינגפורית. ההסכם הראשוני נקבע לארבע שנים עם אופציה להארכה.

במסגרת העסקה, חברת סינגפור איירליינס תפעיל את טיסות השילוח בנתיבים לארצות הברית דרך נקודות בצפון אסיה. חברת התעופה הסינגפורית תספק טייסים, צוותי קרקע ותחזוקה. כאמור, בקרוב יצטרפו ארבעה מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לפעילות האמורה; המטוס השני אמור להגיע באוקטובר, והשלושה הנותרים צפויים להגיע במהלך 2023.

כחלק מעסקה שנחתמה בין שתי חברות התעופה להרחבת שירותי האקספרס המקשרים בין אזור אסיה-פסיפיק ליבשת אמריקה, המטוס עוצב בסגנון ייחודי ומרשים שמשלב את העיצוב של סינגפור איירליינס עם זה של DHL.

את דרכו לסינגפור החל מטוס ה-777F ב-3 ביולי במסע ארוך של 15 שעות על פני האוקיינוס השקט לסינגפור, מנמל התעופה אוורט פיין פילד (PAE) שבארה"ב .

מנהל DHL באסיה-פסיפיק, קן לי, ציין כי ההסכם מבטיח קיבולת בקווים קריטיים מחוץ לסינגפור, בזמן שחברת התעופה מתכוננת לצמיחה מתמשכת בסחר אסיה-פסיפיק. הוא הוסיף כי הדבר נותן ל-DHL גמישות רבה יותר להוספת נתיבים חדשים ולייעל את השימוש במטוסים לנוכח שינויים בלתי צפויים או עלייה פתאומית בביקוש.

DHL כבר מפעילה למעלה מ-320 מטוסי מטען ברשת גלובלית הכוללת 220 מדינות וטריטוריות, בעוד שחטיבת המטענים של סינגפור פועלת ביותר מ-90 יעדים כחלק מרשת הנתיבים הנוכחית שלה, הכוללת צי של מטוסי מטען.

חברת סינגפור איירליינס שואפת גם היא לנצל את שיאי הביקוש להטסת מטענים על מנת להגדיל את הכנסותיה. כזכור, לאור שיאי הביקוש לטיסות מטען כחלק מתוכנית חידוש הצי שלה, סינגפור הזמינה בנוסף את מטוסי המטען החדשים של איירבוס מדגם A350F.

מה דעתכם על השותפות של סינגפור איירליינס יחד עם DHL? שתפו אותנו בתגובות.