חברת אייר פראנס גאה להציג ארוחות גורמה חדשות של שפים עטורי כוכבי מישלן שיוגשו החל מהחודש ועד פברואר 2023 במחלקות היוקרה של מטוסיה בטיסות ארוכות הטווח. מדובר בארוחות שיוכנו על ידי שני שפים צרפתים, ארנו לאלמנט שמסעדתו מעוטרת בשלושה כוכבי מישלן ושף מישל רוט שמסעדתו מעוטרת בשני כוכבי מישלן.
על פי החברה, הארוחות המיוחדות יוגשו במחלקות היוקרה עם מוצרים עונתיים שנבחרו בקפידה. אלה כוללים הרכבים צמחוניים, בשרים אדומים ולבנים מצרפת ודגים מדיג בר קיימא. השפים המפורסמים יצרו, כך על פי החברה, מטעמים מעודנים להנאת לקוחות החברה.
התפריט בו מתגאה חברת התעופה כולל קוויאר סטוריה צרפתי, חוואר מעושן, קרם עירית (מתאבן); לנגוסטין, קוויאר לימון, קרם-ציר קרמי (מנה ראשונה);
צדפות, כרוב ירוק, רוטב קוטו שמפנוה (מנה ראשונה);
טורטליני, תרד, פטריות, רוטב פרמזן;
פאי סלרי, תפוחי אדמה וקומטה, קרם כמהין; הליבוט שחור, ארטישוק, רוטב יין צהוב; לובסטר שנעשה במחווה לאביו של השף; עוף חופש, לפת מסוכרת, פשטידת יונים ועוד.
וכאן אעצור את שצף קצף התפריט שנועד לגרום לכם, אולי, להזיל ריר ואתן את דעתי הצנועה עם סיפור קטן. לפני כמה שנים זכתה מסעדה בלונדון לשני כוכבי מישלן. יצאו להם כתבים המסקרים את תחום המזון ולא הפסיקו לגחך על האוכל שהוגש במסעדה. גם אני הייתי שם. לא באותו אירוע אלא עם עוד כמה חברים שממש, אבל ממש, מבינים באוכל. הדעה שלנו היתה שהמחיר היה מופקע והאוכל היה ברמה עלובה. או במלים אחרות: מישלן זה בערך כמו ההמלצות בטריפ אדווייזר, רק יותר פלצני.
אבל זה זניח. עם כל הכבוד לחברת אייר פראנס, האם הם סבורים שמישהו ירכוש כרטיסי טיסה במחלקות יוקרה רק כדי לאכול קוויאר לימו, או פסאי סלרי, או אולי עוף חופש ולפת מסוכרת?
אייר פראנס מציינת בהודעתה כי כחלק מהמאבק בבזבוז מזון, לקוחות אייר פראנס יכולים כעת לבחור מראש ארוחה חמה במחלקת העסקים לפני הנסיעה. שירות זה משלב הבטחת זמינות לבחירת הלקוח עם צריכה הוגנת יותר על הסיפון. עוד מציינת החברה כי היא מחויבת להציע 100% בשר, מוצרי חלב וביצים מתוצרת צרפת בכל טיסותיה היוצאות מפאריז. נו, הנה סיבה טובה להזמין כרטיסים במחלקת היוקרה.