עומאן עלתה לכותרות בשבוע האחרון בישראל מסיבה מאוד ספציפית: האישור לחברות תעופה ישראליות לטוס בשמי המדינה. עם זאת, במקביל קרתה היסטוריה משמעותית בענף התעופה בסולטנות.
על פי דיווח של אתר simpleflying, עומאן אייר (Oman Air) חגגה לאחרונה את מינוי הקברניטה הראשונה שלה, אבן דרך בתעשיית התעופה וצעד קדימה בהשגת ייצוג שוויוני לנשים. הישג זה משמעותי במיוחד עבור נשים צעירות שיכולות כעת לראות שיש להן מודל לחיקוי לשאוף להיות גם טייסות.
בתקווה לתת השראה לאחרים לאחר עבודה קשה
במהלך טקס שנערך במטה החברה של עומאן אייר במוסקט, הוכרז על כך שמהא אל בלושי תהיה הקפטנית העומנית הראשונה. אל בלושי עובדת בחברת התעופה מאז 2010, לאחר שסיימה את תוכנית הצוערים במכון הטכנולוגי המלכותי של מלבורן (RMIT) באוסטרליה. היא קודמה לתפקיד קצינה ראשונה ב-2013, שוב בתור האישה העומנית הראשונה שמונתה לדרגה.
אל בלושי שהגשימה את חלומה להיות טייסת בחברת התעופה, בתמיכה שקיבלה ממשפחתה, צוות ההדרכה ומחברת התעופה, ובמקביל קיוותה שהישגיה יעוררו נשים עומניות אחרות לבחור בקריירה מתגמלת בתעופה.
קפטן מוסה אל שידהאני, סגן נשיא בכיר באומאן אייר, הביע את התרגשותו ושיבח את ההתקדמות שנעשתה בתעשיית התעופה בעומאן. הוא מאמין שזו רק ההתחלה של התפתחויות גדולות והוא מתכבד לשחק תפקיד בטיפוח כישרונות עומנים בכל תחומי הפעילות שלהם.
בהודעה הרשמית של החברה הודיעה עומאן אייר כי היא מנהלת מדיניות יזומה של הכרה בנשים מוכשרות ומוסמכות, ומקדמת אותן להצטיין בקריירות שבחרו. כיום, ישנן למעלה מ-1,230 עובדות עומניות בחברה במגוון תפקידים לרבות צוות קבינה, תפעול טיסה, הנדסה, שירותי שדות תעופה, שיווק, שירותי לקוחות, מכירות ותקשורת.
אחוזי טייסות ברחבי העולם
לאייר אינדיה יש את האחוז הגבוה ביותר של טייסות, כאשר 12.5% מצוות הטיסה שלה מורכב מנשים. ל-UPS יש את השיעור הגבוה ביותר של טייסות מטען עם 6.4%. מבין חברות התעופה עם הביצועים הגרועים ביותר במונחים של פער בין המינים בתפקידי תעופה, נמצא כי לחברת התעופה הרוסית ארופלוט ולחברת התעופה אמירייטס יש פחות נשים טייסות, ואחריהן קטאר איירווייז, ו-ג’טקונקט מניו זילנד ופינאייר. בעוד שחברת התעופה הנורדיות מדורגת בדרך כלל גבוה בשוויון מגדרי, בשנת 2019 רק 30 מתוך 1,000 טייסים היו נשים – אולם מאז ננקטו צעדים לשיפור הייצוג.
עומאן אייר (Oman Air) היא חברת התעופה הלאומית של עומאן, שבסיסה בנמל התעופה הבינלאומי מוסקט. החברה מפעילה טיסות סדירות ללמעלה מ- 40 יעדים במזרח התיכון, אסיה, אפריקה ואירופה.
לעומאן אייר צי מטוסים מודרני של כ-40 מטוסים בעלי תצורה של שני מחלקות שירות (מחלקת עסקים ומחלקת תיירים), כגון מטוסי בואינג 737, ובעלי שלושה מחלקות שירות (מחלקה ראשונה, מחלקת עסקים ומחלקת תיירים), כגון מטוסי בואינג 787 דרימליינר מתקדמים ואיירבוס A330.
במרץ 2010, עומאן אייר הפכה לחברת התעופה הראשונה בעולם שהציעה שירותי Wi-Fi, שיחות בטלפון נייד, ו-SMS בטיסות ליעדים נבחרים.
עומאן אייר שותפה בהתאחדות חברות התעופה הערביות וצפויה להצטרף לברית התעופה וואן וורלד בשנת 2024 ולאחר מכן תוכל להעניק הטבות ללקוחות וואן וורלד בטיסותיה.