חברת התעופה וירג’ין אטלנטיק מכריזה על שיתוף פעולה עם הסטארטאפ הישראלי Fetcherr שייאפשר לה להטמיע מנגנון תמחר דינאמי של כרטיסי טיסה באמצעות טכנולוגיית AI.

וירג’ין אטלנטיק מודיעה היום על שיתוף פעולה ראשון עם סטארטאפ ישראלי. חברת התעופה הבריטית בחרה להטמיע מערכת של סטארט אפ ישראלי בשם Fetcherr, אשר מציעה טכנולוגיית תמחור מבוססת בינה מלאכותית גנרטיבית (generative AI pricing technology ). הטכנולוגיה שפותחה על ידי הסטארט אפ הישראלי יודעת לזהות שינויים בשווקים בזמן אמת ובהתאם להציג בכל רגע נתון את התמחור האופטימלי של כרטיסי הטיסה שמציעה החברה בקווים השונים שלה.

הטכנולוגיה מאחורי המוצר של Fetcherr כוללת סריקה מתמדת של מגוון מקורות מידע ברשת האינטרנט, כולל נתוני שוק ומתחרים. על בסיס ניתוח המידע מעבירה המערכת המלצות תמחור שאמורות לאפשר לחברה להגדיל בשורה התחתונה את נתון ההכנסות. המערכת החדשה חוסכת כוח אדם על ידי פרסום תעריפים בזמן אמת לכל ערוצי ההפצה ושואפת לחזות בצורה מדוייקת ביקושים ומלאי בכל השווקים השונים של הלקוח.

חברת וירג׳ין אטלנטיק אינה חברת התעופה הראשונה שמאמצת מוצרים של תמחור דינאמי, שהופך נפוץ יותר ויותר בענף. יותר חברות תעופה זונחות את המודל הישן של מחלקות מחיר קשיחות ומגדילות משמעותית את ספקטרום המחירים האפשרי לכל כרטיס טיסה ופוטנציאלית גם את תנודתיות המחיר שלו.

כריס וילקינסון, סמנכ”ל תמחור וניהול הכנסות בוירג’ין אטלנטיק מסר, “חדשנות היא ב-DNA של וירג’ין אטלנטיק ועם מנוע התמחור הגנרטיבי של Fetcherr, אנו מובילים את הדרך להציע תמחור דינמי שרותם בינה מלאכותית גנרטיבית”. עוד מציין וילקינסון “ככל שהביקוש הגבוה לטיסות נמשך, ההתמקדות שלנו נשארת בלקוחותינו ובמתן השירות והחוויה הטובים ביותר במחיר האטרקטיבי ביותר. השותפות שלנו עם Fetcherr מציעה התקדמות משמעותית בטכנולוגיית תמחור מעבר לסגמנטציה המסורתית, יחד עם תשתית תפעולית מלאה מקצה לקצה, שתחולל מהפכה באופן שבו אנו קובעים מחירים”.

לדברי רועי כהן, מנכ”ל ומייסד שותף ב-Fetcherr “אנו מחויבים לחולל מהפכה באופן שבו חברות תעופה מתמחרות טיסות ונרגשים על הדרך שבה וירג’ין אטלנטיק נחושה לערער את הסטטוס קוו בתעשייה על ידי אימוץ שיטות חדשות להתאמת התמחור ושיפור ההכנסות”. עוד ציין כהן, “אנו מחויבים לסייע לוירג’ין אטלנטיק להפוך את הפעילות וההכנסות שלה לאוטומטיות ולשפר אותן באמצעות טכנולוגיית הבינה המלאכותית הגנרטיבית שלנו”.