אחרי ארבע שנים, אל על השיקה תפריט חדש בניצוחו של השף עטור כוכב המישלן אסף גרניט. ומה בתפריט? קציצות ברוטב חמוסטה דלעת, כריך “שניצל של שישי”, חריימה וקוסקוס.

לראשונה זה ארבע שנים, ולאחר מספר חודשי עבודה מאומצים, אל על השיקה תפריט חדש ביחד עם השף אסף גרניט. באירוע חגיגי שנערך היום, 3 בספטמבר, וכלל טעימות של מגוון מנות חדשות, חשפה אל על את התפריט החדש שנשמר בסודיות ויוטמע באופן מדורג בכל המטוסים שלה החל מ-5 בספטמבר.

החזון הקולינרי של התפריט החדש כולל שימוש בחומרי גלם כחול לבן, ובמהלך האירוע עלה גרניט לבמה והסביר עוד על החיבור האישי שלו לתפריט החדש: “כור ההיתוך הישראלי תמיד היה ההשראה הקולינרית שלי. חיבור בין יעד ליעד, בין מדינה למדינה ובין תרבות אחת לאחרת. באוויר האוכל שלי נמצא הכי בבית בעולם… אז אם אני פוגש אתכם בצאתכם לחו”ל תיהנו מעוד קצת אוכל של בית. ואם אתם בדרך חזרה ארצה, הנה ביס של ברוכים השבים.”

חריימה וקוסקוס
חריימה וקוסקוס. צילום: אנטולי מיכאלו

בתפריט ניתן למצוא מנות מגוונות שיוצרות פיוז’ן בין המטבח הישראלי המסורתי למודרני. במחלקת התיירים, לדוגמה, תושק בסוף החודש מנה חדשה- קציצות ברוטב חמוסטה דלעת על מצע של אורז ואטריות. גם תפריט הכריכים השתדרג וכולל שלושה סוגי כריכים חדשים: כריך בריסקט עם בצל אפוי, כריך גבינת לאבנה טבעונית, וכריך עוף בצ’ימיצ’ורי לימון. בחודשים הקרובים ייכנסו כריכים נוספים לתפריט, כולל כריך “שניצל של שישי,” וצפויות גם בשורות חדשות בתחום הכריכים החלביים.

במחלקות העסקים והפרימיום ייהנו הנוסעים ממגוון של מנות חדשות, כגון אומלט ’99 פטריות’ או קובנה עם רסק, סחוג, וביצה קשה לבחירה. לארוחות הערב של מחלקות היוקרה התווספו מנות ראשונות חדשות כמו ראגו פטריות על קרם פטריות ובצלי שאטה אפויים, סלט קייל עם שאלוט אפוי וויניגרט ג’ינג’ר. בעיקריות תוכלו לבחור בין פרגית מסחאן עם בורגול עדשים ותבשיל מנגולד, חורשט סבזי עם נתח אונטריב ואורז שעריה, או חריימה של בורי עם גרגירי חומוס וקוסקוס.

ואם אתם תוהים מה פשר ההשקעה האדירה הזו בתפריט חדש, במהלך האירוע הציגה אל על מספר נתונים ממחקר שנערך בקרב נוסעים ישראליים, וכצפוי, הנתונים מעידים על כך שאוכל חשוב מאוד לנוסע הישראלי: 75 אחוז מהנשאלים הודו שהארוחה היא חלק בלתי נפרד מחוויית הטיסה שלהם, כ-60 אחוז דירגו את האוכל אחד מששת הפרמטרים החשובים ביותר בבחירת חברת תעופה, ו-85 אחוז העידו שהם לא אוהבים לפספס את הארוחה ומעדיפים שיעירו אותם.

ומה אתכם? גם לכם חשוב האוכל בטיסה? ספרו לנו בתגובות.

תגובה
  1. אני לא מכיר את הסקרים שאלעל מספרת עליהם. אבל כנוסע מתמיד מה שמעניין אותי זה שעות הטיסה, זמינות, מחיר ושרות. אוכל? אני לא מזמין כרטיס טיסה או בוחר בחברת תעופה לפי התפריט שלה או לפי ה״שף״ המזדמן. זה טוב, אולי, ליחסי ציבור. אבל לא מעבר לכך. זאת ועוד. בשביל סחוג וביצה קשה לא צריך את אסף גרניט. בהצלחה לכולם.

    1. מה לא ברור? כשאין זמינות של טיסות, כשלא טסים בחצי שישי ובשבת ובחגים, כשאין חברות בברית תעופה גלובלית, כשהמחירים יקרים ותורי הביטחון ארוכים, כל שנותר זה למכור לך סנדוויץ’.

  2. עם כל הכבוד למגיבים הקודמים ויש כבוד… אני משוכנעת שכאשר הארוחה מוגשת להם בטיסה. איכותה חשובה גם חשובה. ובטיסתי האחרונה הופתעתי לטובה ברמות! הארוחות היו מדהימות לא פחות ! כל הכבוד אלעל זה השלים את חוויית הטיסה שהייתה מעולה מתחילתה ועד סופה (15 שעות טיסה). הרגשתי לגמרי בבית… אמיתי! תודה

  3. ממש אכזבה טסתי בביזנס המנה העיקרת/חמה היתה אכזבת מאוד הארוחה השניה, ארוחת הבוקר היתה טעימה.

Comments are closed.