על פי דיווחים אחרונים, ממשלת בריטניה מתכננת מאבק נגד חברות תעופה שמעמיסות על הנוסעים עמלות נסתרות על עלות הטיסות שלהן, החל מהזמנת מושבים ועד למטען נוסף, באופן שאינו שקוף ללקוח. מחקר חדש של אתר בריטי בשם NetVoucherCodes בחן מי החברות עם הכי הרבה עלויות נוספות בקרב 80 חברות תעופה ברחבי העולם.

כמעט כל נוסע כבר יודע, או חווה לפחות פעם אחת, איך אותם חיובים נוספים/נלווים הפכו נפוצים יותר ויותר בקרב חברות תעופה. עם חברות תעופה רבות, לואו קוסט אך גם מסורתיות, כבר קשה מאוד להימנע מתשלום של תוספות שונות למחיר הבסיס. אותו מהלך שהתחיל בחברות האולטרה לואו קוסט כמו ריינאייר ווייז אייר, מתפשט כעת בענף התעופה, כאשר חלק מהחברות גובות תוספות אפילו עבור כרטיסים במחלקת עסקים, שנמכרים מלכתחילה במחירים גבוהים למדי.

במחקר של האתר הבריטי בחרו עבור כל חברת תעופה שנבדקה טיסה לטווח קצר עם אותו תאריך, מסלול טיסה  ומרחק דומים. בעבור כל חברת תעופה נבחן בכמה עלה מחיר הטיסה לאחר הוספה לכרטיס הבסיס הושבה, טרולי, מזוודה של 20 ק״ג, תוספת ביטחון מהיר, ביטוח וגלישת וייפיי בטיסה.

חשוב לזכור שחלק מהחברות ברשימה, בדגש על חברות האולטרה לואו קוסט, גובות תעריפי בסיס נמוכים למדי, לעומת חברות התעופה המסורתיות. בהקשר זה חברות הלואו קוסט טוענות תמיד כי האפשרות לפרק את החבילה המסורתית ולשלם פחות, דווקא יכולה להוזיל את החבילה עבור הנוסעים.

נתונים מעניינים שעלו במחקר כוללים את העובדה ש-89% מחברות התעופה דרשו עלויות נוספות (או ״נסתרות״ כפי שקראו להם באתר), עם ממוצע של 51$ על תוספות, כאשר הושבה נחשבת לעלות הנוספת הנפוצה ביותר. חלק מחברות הלואו קוסט מציעות הקצאת מושבים בחינם במהלך הצ’ק-אין המקוון, אך לעתים קרובות הן מפרידות בין נוסעים באותה קבוצה כדי לעודד הזמנה מראש. 

קבלו את רשימת החברות שייגבו מכם הכי הרבה עבור תוספות.

2 חברות לואו קוסט אמריקאיות בחמישייה הראשונה

למזלנו חברת התעופה שזכתה במקום הראשון והמפוקפק נמצאת רחוק למדי מישראל. מדובר בחברת האולטרה לואו קוסט האמריקאית ספיריט איירליינס שהמחיר כולל כל התוספות קפץ ב-736% לעומת תעריף הנסיעה הבסיסי. חברת התעופה האמריקאית דרשה 56.99 דולר (כ-217 ש״ח) עבור כבודת יד ו-54 דולר (כ-206 ש״ח) עבור מזוודה לבטן המטוס. מאידך, חשוב לציין שספיריט איירליינס הייתה גם חברת התעופה שהציעה את תעריף הבסיס הזול ביותר מכל חברות התעופה שנבדקו עם מחיר כרטיס טיסה שעמד על 21.89$ בלבד.

למקום הרביעי הגיעה עוד חברת לואו קוסט אמריקאית, פרונטיר (Frontier), שגבתה על החבילה המלאה 626% מעל למחיר הבסיס שעמד על 29$.

החברות שטסות לישראל וגובות הכי הרבה על תוספות

מבין החברות שטסות לישראל, החברה שתגבה מכם הכי הרבה על תוספות על פי המחקר היא חברת איתיחאד שהגיעה למקום השלישי עם נתון של 401% תוספת על החבילה המלאה, ביחס לתעריף הבסיס שעמד על 89.03$. התוספת היקרה ביותר בחבילה של איתיחאד הייתה על שליחת מזוודה לבטן המטוס בעלות של 309.7$.

למקום החמישי הגיעה חברת האולטרה לואו קוסט ריינאייר עם מחיר בסיס של 23.26$, כשעל החבילה המלאה תשלמו 344% יותר. החלק הכי יקרה בחבילה היה שליחת מזוודה לבטן המטוס בעלות של 28.44$.

מיד אחריה הגיעה עוד חברה פופולארית מאוד בישראל, חברת וויז אייר, שמחזיקה בתואר החברה השנייה הכי פעילה בנתב״ג. עם מחיר בסיס של 43.36$ וקפיצה של 273% בחבילה המלאה, גם כאן החלק היקר ביותר היה שליחת מזוודה, בעלות נוספת של 54.06$.

למקום השמיני הגיעה עוד חברת לואו קוסט מוכרת בישראל, איזיג׳ט, עם מחיר בסיס של 46.78$ אבל קפיצה של ״רק״ 170% לחבילה המלאה, כששליחת מזוודה לבטן המטוס תעלה לכם 32.87$.

למקום התשיעי הגיעה חברת אייר אירופה שמפעילה טיסות ישירות מתל אביב למדריד. עם מחיר בסיס של 34.78$ וקפיצה של 160% במחיר החבילה המלאה.

החברות שייגבו מכם הכי מעט

בדקנו גם מי החברות שהגיעו לתחתית טבלת שיאניות העלויות הנסתרות. ב-9 חברות לא נרשמו עלויות נסתרות בכלל: ליון אייר, וייטנאם איירליינס, צ׳יינה סאווטרן, אייר צ׳יינה, היינאן איירליינס ובלאביה. מתוך הרשימה, רק חברת היינאן איירליינס מפעילה טיסות לישראל.

מבין חברות התעופה שטסות לישראל מצאנו בתחתית הטבלה את קוריאן איירליינס (279.12$ וקפיצה של 4%),  אזרבייג׳ן איירליינס (111.18$, 5%), אמירייטס (220.9$, 7%), קתאי פאסיפיק (360.07$, 9%), אייר אסטנה (97.61$, 16%), ואתיופיאן איירליינס (450.05$, 18%)

יש לכם שאלה בנוגע לעלויות נוספות של חברות תעופה? מוזמנים להתייעץ בקהילת חדשות תעופה.