שדה התעופה צ׳אנגי בסינגפור, שכבר נחשב לאחד משדות התעופה בטובים בעולם, הולך עוד צעד אחד קדימה לעבר עתיד תחום התעופה ונוחות הנוסעים.
מי שטס דרך שדה התעופה בסינגפור בטח כבר יודע שמדובר בפלא שעמוס באטרקציות (גינת פרפרים, חדר קולנוע, ספא, כורסות מסאז ועוד), ושניתן להעביר בשדה שעות כאילו זו אחת מהאטרקציות שיש למדינה האי להציע. גם תהליכים כמו החזרי המס בשדה נעשים באופן פשוט ואוטומטי באמצעות מספר גדול של מכונות שמוצבות בטרמינל.
וכעת שואפים במדינה לשפר ולהקל עבור הנוסעים עוד יותר את תהליכי הנוסע היוצא. החל משנת 2024 נמל התעופה צ’אנגי בסינגפור יאפשר מעבר בביקורת הגבולות ללא שימוש בדרכון, תוך שימוש בנתונים ביומטריים בלבד. “סינגפור תהיה אחת המדינות הראשונות בעולם להציג אישור הגירה אוטומטי וללא דרכון”, הודיעה שרת התקשורת ג’וזפין תיאו.
כמו בשדות רבים, טכנולוגיה ביומטרית יחד עם תוכנות זיהוי פנים, כבר נמצאות בשימוש בנמל התעופה צ’אנגי במסלולי ההגירה האוטומטיים. השינויים הקרובים “יצמצמו את הצורך של נוסעים להציג שוב ושוב את מסמכי הנסיעה שלהם בנקודות מגע ויאפשרו עיבוד חלק ונוח יותר”, אמרה תיאו.
הנתונים הביומטריים ישמשו תשמש ליצירת “אסימון אימות יחיד” שיופעל בנקודות מגע אוטומטיות שונות של הנוסע עם הגורמים השונים בשדה התעופה – החל ממסירת המזוודות דרך תהליכי ההגירה והעלייה למטוס – תוך ביטול הצורך במסמכי נסיעה פיזיים כמו דרכונים וכרטיסי עלייה למטוס.
מיותר לציין שביעדים רבים אליהם יגיעו הנוסעים, הם יידרשו להציג את הדרכון שלהם, כך שלא באמת יוכלו לטוס בפועל ללא דרכון. ועם זאת, עדיין מדובר בהקלה משמעותית בתהליך הנוסע היוצא שדורש להציג את הדרכון לפחות ב-3 נקודות שונות (צ׳ק אין, ביטחון, ביקורת גבולות). דמיינו שתוכלו פשוט להגיע לשדה ולצעוד דרך השלבים השונים.
נמל התעופה צ’אנגי של סינגפור, המדורג לעתים קרובות כשדה התעופה הטוב בעולם וגם אחד העמוסים ביותר, טיפל ב-5.12 מיליון נוסעים בחודש יוני, וחצה את רף ה-5 מיליון לראשונה מאז ינואר 2020, מאז מגפת הקורונה.
בשדה התעופה צ׳אנגי ישנם ארבעה טרמינלים והוא אמורה להתרחב ולהתחדש בטרמינל חמישי כדי לתת מענה למספר ההולך וגדל של נוסעים. בשדה מקווים כי ככל שתנועת הנוסעים תגבר, המערכת הביומטרית תסייע להפוך את זרימת הנוסעים בתהליך הנוסע היוצא לחלקה יותר. “מערכות ההגירה שלנו חייבות להיות מסוגלות לנהל את הנפח הגבוה והגדל של נוסעים ביעילות ולספק חוויה חיובית, תוך הבטחת הביטחון שלנו”, אמרה תיאו.
חברות ושדות תעופה בעולם כבר זיהו את הפוטנציאל בשימוש באמצעים ביומטריים על מנת להציע תהליך חלק יותר. בשנת 2018, נמל התעופה הבינלאומי של דובאי הציג שערים ביומטריים חכמים, המשתמשים בזיהוי פנים כדי לאמת את זהות המטיילים תוך חמש שניות בלבד. לנוסעים ניתה האפשרות גם להשתמש בטביעות האצבע או בסריקות הפנים שלהם לצורך אימות, במקום להסתמך על דרכונים פיזיים.
בארה”ב, חברות תעופה גדולות כמו אמריקן איירליינס, יונייטד ודלתא מנסות גם הן להטמיע פתרונות דומים כמו ביצוע צ’ק-אין ביומטרי, שליחת מזוודות ועלייה למטוס בשדות תעופה נבחרים במשך השנים האחרונות.