כחודש מאז שהפסיקה את הטיסות הישירות לפוקט, אל על מודיעה על חידוש הטיסות הישירות ליעד זה, במקביל להגדלת היצע המושבים לבנגקוק.

כפי שפרסמנו מוקדם יותר, בחודש נובמבר הפסיקה אל על את קו הטיסות הישיר מתל אביב לפוקט, כשבמקביל המשיכה להפעיל 1-2 טיסות מדי יום לבנגקוק במטוסים רחבי גוף מדגמי 777/787. כעת מודיעים בחברת התעופה על חידוש הטיסות הישירות לפוקט החל מה-1 בפברואר 2024 עם עד 3 טיסות שבועיות בימים שני, שלישי וחמישי, וחזור בימים שלישי, רביעי ומוצ"ש. מכירת הכרטיסים החלה היום.

על פי הודעת החברה, מחיר כרטיס לתאילנד מפברואר יחל ב-799$, כאשר מבדיקה שלנו יש זמינות יחסית טובה של טיסות במחיר זה. מבדיקה שלנו עולה כי הטיסות לפוקט יקרות יותר ומתחילות במחיר של כ-890$ אך ברוב המקרים חוצה את רף ה-1,000$.

עד למגפת הקורונה הפעילה חברת אל על טיסות ישירות לבנגקוק בלבד בתאילנד. במהלך מגפת הקורונה הפכו הטיסות לפוקט לפופולאריות במיוחד לאחר שהוגדרה כנקודת הכניסה המרכזית למדינה על ידי הרשויות. מאז תום מגפת הקורונה המשיכה להפעיל אל על טיסות לפוקט, לעיתים כטיסות ישירות ולעיתים כטיסת המשך מבנגקוק.

במקביל מגדילה אל על את היצע המושבים לבנגקוק עם 2 טיסות ביום ברוב ימי השבוע. הטיסות מבוצעות על ידי מטוסי הבואינג 777 או 787, כולל שני מטוסי ה-777 שעברו תהליך רטרופיט ומציעים את קיבולת הנוסעים הגבוהה ביותר שקיימת באל על (313 נוסעים), מה שמאפשר להגדיל את היצע המושבים בטיסה בודדת.

באל על משתפים כי לאחרונה נרשמת עלייה בביקושים לטיסות "התאווררות" ליעדים שונים בעולם, וביניהם גם לטיסות למזרח. כמענה לרצון של הישראלים לטוס לתאילנד, החברה החליטה להחזיר את הטיסות הישירות לפוקט ולהגדיל את היצע המושבים לבנגקוק.

לאור הפסקת הטיסות של רוב חברות התעופה הזרות, למי שרוצה לטוס למזרח כיום יש מספר מצומצם למדי של אפשרויות. מעבר לטיסות הישירות של אל על, שטסה לתאילנד בלבד, לנוסעים יש אפשרות לטוס עם פליי דובאי באחת משתי טיסות יומיות לדובאי ומשם ליעדי המשך של החברה או של החברה האחות אמירייטס לרשת היעדים הנרחבת שלהם. כמו כן, יש אפשרות לטוס עם חברת איתיחאד, שטסה באופן רציף מאז תחילת המלחמה לאבו דאבי, ומשם לכל אחד מיעדי ההמשך של החברה, עם מספר יעדים משמעותי במזרח.

באל על מקיימים הערכת מצב מתמשכת באשר לביקוש, ברמה היומיות, ומשנים את לוח הטיסות העתידי שלהם בהתאם לצורך שעולה מהנוסעים. שלומי זפרני, סמנכ"ל מסחר וקשרים תעופתיים באל על: "אל על מפעילה בימים אלה טיסות ל-35 יעדים שונים ברחבי העולם, ופועלת על מנת לשמור על הגשר האווירי בין ישראל לעולם. אנו עוקבים באופן תדיר אחר השינויים בהעדפות הלקוחות ומעדכנים את לוח הטיסות שלנו בהתאם. לאחרונה אנו רואים צורך מתגבר אצל ישראלים רבים לייצר הפוגות מהמצב ולצאת להתאווררות בחו"ל, ובהתאם מקפידים לאפשר היצע רחב של אפשרויות לקהל לקוחותינו".