בפסיקה תקדימית, קבע בית המשפט העליון באוסטריה כי חברת התעופה הלואו-קוסט ההונגרית וויז אייר תידרש לערוך שינויים מהותיים במדיניות הצרכנית שלה במדינה. הפסיקה, שניתנה לאחרונה, הכריזה על 111 סעיפים בתנאי השימוש של החברה כבלתי חוקיים.
במרכז הפסיקה עומדים מספר נושאים מרכזיים, ביניהם עמלת צ'ק-אין בשדה התעופה בסך 40 אירו, הגבלת תוקף שוברי זיכוי ל-12 חודשים בלבד, והחזר כספי בצורת קרדיט ללא הסכמה מפורשת של הנוסעים. בית המשפט קבע כי פרקטיקות אלו אינן עומדות בקנה אחד עם זכויות הצרכן.
בעקבות הפסיקה, וויז אייר מחויבת לבצע שורה של שינויים משמעותיים. החברה תידרש להחזיר את כל דמי הצ'ק-אין בשדה התעופה ששולמו מאז שנת 2018. בנוסף, שוברי שפג תוקפם יוחלפו בקודי שובר חדשים שיהיו תקפים למשך חמש שנים מיום ההנפקה מחדש. שינויים אלו יחולו על כל הנוסעים תושבי אוסטריה ויהיו בתוקף לפחות עד סוף שנת 2027.
התביעה, שהובילה לפסיקה זו, הוגשה על ידי לשכת העבודה האוסטרית. ניצחונה בתיק זה מהווה הישג משמעותי לזכויות הצרכנים ועשוי להשפיע על מדיניותן של חברות תעופה נוספות ברחבי אירופה. בתגובה לפסיקת בית המשפט, מסרה וויז אייר כי היא מכירה ומקבלת את ההחלטה ותפעל בהתאם.
השינויים הצפויים במדיניות וויז אייר צפויים להוביל לשיפור משמעותי בחוויית הלקוח ולהגברת השקיפות בתעשיית התעופה. צרכנים באוסטריה יוכלו ליהנות מתנאים הוגנים יותר ומהגנה משופרת על זכויותיהם בעת רכישת כרטיסי טיסה והשימוש בשירותי החברה.
בעוד שהשינויים הללו מתמקדים כרגע באוסטריה, ייתכן שהם יובילו לדיון רחב יותר על זכויות נוסעים ברחבי האיחוד האירופי ואולי אפילו בישראל. מומחים בתחום התעופה צופים כי פסיקה זו עשויה להוות תקדים חשוב שישפיע על מדיניות חברות תעופה נוספות בעתיד הקרוב
תגובה
צריך לתבוע את אל על על מונופול לא חוקי בגלל המחירים שלהם, המחיר לפעמים נותן תמורה בשירות ולפעמים לא