במשך תקופה ארוכה נמנעה אל על מלהציב את מטוסי הבואינג 777 שברשותה בקווים לצפון אמריקה, שנחשבים לקווי הדגל של החברה. את הטיסות ליעדים באמריקה הפעילה החברה אקסלוסיבית באמצעות מטוסי ה-787 דרימליינר שנחשבים צעירים וחדישים יותר. עם זאת, מלוח הטיסות של החברה עולה כי החל מתחילת חודש יוני החלה החברה להפעיל שוב מספר טיסות מצומצם מתל אביב לניו יורק במטוסי הבואינג הותיקים, לראשונה מאז שאוחסנו בעת מגפת הקורונה ומאז חזרו לחיינו בגדול. זאת, בזמן שמטוסי הדרימליינר עדיין מפעילים את רוב הטיסות ליעדים אלו.
למטוסי ה-777-200 שברשות אל על יתרון מובהק בעת הנוכחית בדמות קיבולת הנוסעים המוגדלת שלהם שעומדת, לאחר שדרוג תצורת פנים, על 313 מושבים, לעומת עד 279 מושבים במטוסי הדרימליינר. הצבת המטוסים הגדולים יותר תאפשר לאל על להגדיל את היצע המושבים היומי בטיסות לניו יורק שנחשבות מבוקשות מאוד וזאת מבלי להוסיף טיסות נוספות. יתכן כמובן שמדובר בהצבה זמנית לתקופת הקיץ המבוקשת, בזמן שהביקוש עולה על ההיצע והמחירים מזנקים בהתאם.
יצוין, כי על פי לוח הטיסות הקיים אל על הציבה בקו אך ורק מטוסי 777 שעברו שדרוג של תצורת הפנים ומציעים, לפחות ברמת המושבים של הנוסעים, מוצר דומה לקיים במטוסי הדרימליינר החדשים יותר. הטיסות של אל על שמופעלות על ידי מטוסי ה-777 המשודרגים מסומנות בהתאם באתר של אל על בעת הזמנת הטיסה. זאת כאשר תיתכן כמובן החלפה של סוג המטוס בסמוך למועד הטיסה בהתאם לצרכים של החברה.
עד כה נמנעה אל על מלהפעיל את מטוסי ה-777 בקווים לצפון אמריקה. תחילה זה היה מסיבות ברורות שכן טרם שדרוג המטוסים לתצורה החדשה המטוסים נראו מבפנים בלויים, מיושנים ועם חוויית טיסה בעייתית, כולל היעדר מערכת מולטימדיה אישית לכל נוסע ומושבי מחלקת עסקים בתצורה צפופה. עם זאת, גם לאחר שדרוג המטוסים אל על לא הציבה אותם בקווים לצפון אמריקה וצי זה המשיך לפעול בעיקר בקווי החברה לתאילנד, פריז, לונדון ויעדים נוספים באופן אקראי.
ששת מטוסי ה-777 הם המבוגרים ביותר מבין צי המטוסים של אל על, עם גיל ממוצע של 21.5 שנים, לעומת 6.1 שנים בין מטוסי הדרימליינר. בזמן מגפת הקורונה הוצאו המטוסים משירות ועתידם לא היה ברור. מאז הקורונה ועם גלים של שיאים בביקוש, אל על החלה בהחזרתם לשירות ובהמשך גם בשיפוץ של המטוסים אחד אחרי השני בהשקעה משמעותית של כמעט 50 מיליון שקל לכל מטוס. בחודש מאי האחרון הודיעה מנכ״לית אל על כי גם מטוס ה-777 האחרון שטרם חזר לשירות, השישי במספר, יוחזרו בקרוב לאחר השלמת תהליכי חזרה לשירות.
בעוד המטוסים שיפעלו בקו לניו יורק עברו שדרוג של תצורת הפנים יש להם מספר חסרונות לעומת מטוסי הדרימליינר וזאת בדמות של מערכות טכנולוגיות שאמורות לשפר את חוויית הטיסה ולהפחית תחושת ג׳ט לג. זאת לצד חסרונות שפחות מורגשים לנוסע כמו צריכת דלק גבוהה יותר לעומת מטוסי הדרימליינר.
תמונה: אגנס אוירינגל