באחת הנסיעות האחרונות שלי לחו״ל נאלצתי לראשונה בחיי לממש את ביטוח הנסיעות שעשיתי. הסיבה הייתה שהשותף שלי לנסיעה החל לחוש ברע ביום האחרון לטיול. בכנות, עד אותו מקרה לא היה היגיון באיזה ביטוח חו״ל רכשתי. פשוט ניגשתי לאתר של חברת האשראי שלי ורכשתי דרך חברת הביטוח שאיתה היא עובדת.

באותה נסיעה אחרונה למדתי (בעל כורחי) שיש כמה דברים שממש חשוב לשים לב אליהם כשרוכשים ביטוח בריאות לחו״ל. ולכן החלטתי לשתף אתכם מהניסיון שקיבלתי כמה נקודות שמצאתי שחשוב לשים לב אליהן לפני שאתם רוכשים ביטוח.

למזלי בנסיעה המדוברת בחרתי בחברת ביטוח שכיבדה את כל ההתחייבויות שלה, הייתה זמינה בדיגיטל ואף הנגישה כמה כלים סופר שימושיים כמו שיחת וידאו עם רופא מקומי שיכול לספק מרשם/הפנייה במעמד השיחה. במקרים רבים אף התייעצות עם רופא ישראלי בעברית שיוכל להפנות אתכם בהמשך לרופא מקומי להמשך טיפול.

לאחרונה חברת הביטוח שיפרה את הפוליסה שלהם, ובעקבות כך בחרתי גם לכתוב כתבה בנושא לטובת קהל הקוראים של חדשות תעופה.

שימו לב, בלינק המצורף תוכלו גם לקבל הנחה של 10% ברכישת פוליסת ביטוח דומה לזו שאני הזמנתי, אך משופרת.

איך לבחור ביטוח נסיעות לחו״ל?

נציין בקצרה כמה דברים שמצאנו כחשובים מאוד בבחירת ביטוח נסיעות לחו״ל, ולאחר מכן נרחיב על חלקם:

  1. גובה הכיסוי – חשוב לבדוק את גובה הכיסוי הרפואי, אך לא פחות חשוב  גם את גובה הכיסוי להארכת שהות בחו״ל עקב מקרה ביטוחי לאחר תקופתה הפוליסה
  2. שירות בדיגיטל – זמינות של חברת הביטוח ובעדיפות גם צוות רפואי לכל שאלה וצורך שלכם
  3. מדד השירות והחזר הוצאות – לוודא שמדובר בחברת ביטוח אמינה שמשלמת על תביעות ובזמן
  4. הרחבת קורונה – לשים לב לעלויות ולזכאות במקרים של מגפה
  5. איחור כבודה – לאור המצב בשדות התעופה בעולם, אנחנו משתדלים לטוס עם טרולי בלבד. במידה ואתם טסים עם כבודה ואתם בוחרים לרכוש ביטוח איחור כבודה, יש לבדוק את גובה הכיסוי, אופן קבלת הכסף והאם קיימת השתתפות עצמית

גובה הכיסוי היומי להארכת שהות בביטוח נסיעות לחו״ל

זו נקודה ממש חשובה! אם אתם מגלים שאתם חולים בחו״ל ולא יכולים לחזור ארצה, כמו שקורה למשל במקרי הדבקה בקורונה, אתם תאלצו להאריך את השהייה שלכם ביעד. במיוחד בטיול בערים יקרות כמו במערב אירופה, אותה הארכת שהות במלון יכולה להצטבר לסכום גדול למדי. עבורי, הארכת שהות במלון 4 כוכבים הגיעה למחיר של 200 דולר ללילה ויותר (סה״כ כמעט 4000$ לשני חדרים של החולה והמלווה!).

ולכן חשוב לבדוק מה ההחזר שיגיע לכם ולמלווה מהביטוח במקרה ואתם נשארים בחו״ל מעבר לתקופת הפוליסה בגלל בעיה רפואית. לצורך ההשוואה, הפוליסה שהשתמשתי בה של הפניקס, שודרגה לאחרונה ונותנת החזר של 200 דולר ללילה לבעלי הרחבת קורונה שאמורה להספיק לשהות במלון ברמה טובה במרבית המדינות המערביות.

חלק מהפוליסות יעניקו לכם גם החזר הוצאות או דמי שהות יומיים שזה גם חשוב למדי שכן בסופו של יום אתם הולכים לגור במדינה זרה לתקופה מסוימת. במקרה של הפוליסה המדוברת למשל תקבלו פיצוי יומי של 50$ במקרה של הארכת שהות.

שירות בדיגיטל – כולל שיח עם רופא 

עוד דבר שגילינו והיה ממש חשוב הוא האופציה לשוחח עם רופא מיידית ובאופן דיגיטלי. ספציפית בפוליסה שלנו  הייתה אפשרות לתאם שיחה עם רופא באמצעות האפליקציה של הפניקס. תוך שעה בערך חזר אלינו רופא בוידאו, שוחחנו איתו והוא העביר לנו מרשמים ואישורים. את התשלום אגב חברת הביטוח העבירה לרופא ישירות בלי שנצטרך לבקש או להיות בכלל מעורבים.

מאז יצא לי לבדוק בעוד 2 ערים שביקרתי בהן ובשתיהן האפליקציה הציעה זמינות טובה של רופאי משפחה ורופאים מומחים שניתן היה לתאם אליהם תור בקלות באמצעות האפליקציה.

בנוסף, חשוב מאוד לבדוק את ערוצי השירות שחברת הביטוח זמינה בהם ולוודא שהיא זמינה בערוצים הדיגיטליים. כי הרי מי רוצה להמתין על הקו חצי שעה בשביל לשאול נציג מה לעשות במקרה שחלית? אנחנו יצרנו קשר עם מוקד ייעודי של החברה דרך הוואטסאפ שהנחו אותנו מה לעשות וגם איך להאריך את הפוליסה לתקופה שבה נשארנו בחו״ל מעבר לתקופה המקורית. במקרי חירום יש גם את ערוצי המענה הטלפוני כמובן.

מדד השירות ומהירות החזר הוצאות

יש באתר רשות שוק ההון, הביטוח והחסכון מדד שמתאר את איכות השירות של חברות הביטוח, בין היתר בתחום ביטוח נסיעות לחו״ל. אמנם מצאתי מדד רק של שנת 2020 אבל חשוב להסתכל על זה כדי לקבל מושג על איכות השירות שתקבלו אם וכאשר חלילה תאלצו לממש את הביטוח.

הניסיון שלי תאם את הציון הגבוה שקיבלה חברת הפניקס. את התביעה הגשתי דיגיטלית באמצעות אתר הפניקס (בלי פקס/אימייל/לא קיבלנו/תשלח שוב). יום למחרת שלחה לי כבר מייל נציגה של החברה שהייתה אחראית על התביעה עם מספר שאלות המשך. היא אישרה את התביעה במלואה ואת הכסף קיבלתי בביט כמה ימים אח״כ. חוויה נוחה וחלקה.

חשוב לבדוק את הפוליסה לפני הבחירה בביטוח חול

כמובן שיש עוד המון פרמטרים ששווה להשוות כמו עלות הפוליסה, הרחבות (כבודה, מחשב נייד, סלולארי), תקרת החזר על מקרה רפואי ובטח עוד המון פרמטרים. ועם זאת, ניסינו להביא מעלה מספר פרמטרים שמצאנו חשובים מאוד מהניסיון האישי שלנו שאנחנו בכלל לא חשבנו עליהם בבואנו לבחור ביטוח נסיעות.

כמה עולה ביטוח נסיעות לחו״ל?

פוליסת ביטוח הנסיעות לחו״ל של הפניקס מתחילה מ-2$ ליום והמחיר עולה כמובן בהתאם להרחבות שתבחרו.

והכי חשוב – תשמרו על עצמכם וטיסה נעימה!

עוד בסדרת המדריכים שלנו: איך לחסוך כסף על חבילת גלישה לחו״ל באמצעות e-sim.

תגובה
  1. כתבה פרסומית נטו.
    אין פה שום דבר שבאמת מועיל, אבל כן יש פרסום של החברה שידועה בעצם כהכי בעייתית עם תביעות.
    חומר למחשבה…

Comments are closed.