חברת אל על הוציאה השבוע בשמחה רבה הודעה לעתונות ובה היא מבשרת כי החברה זכתה בחמישה כוכבים בדירוג העולמי של APEX לשנת 2022 בקטגוריית איכות השרות בטיסה. רק שאלעל שכחה לספר שהזכייה הזו, ככל שתהיה חשובה או הזויה, היתה בחודש דצמבר 2021.

מנכ״ל אפקס, מנכ״לית אל על וסמנכ״ל שירות הלקוחות של אל על חוגגים את הזכייה
מנכ״ל אפקס, מנכ״לית אל על וסמנכ״ל שירות הלקוחות של אל על חוגגים את הזכייה בחודש יוני 2022 בדבלין

בהודעת דובר אלעל, המהללת את הזכייה מצוין כי מדובר בתחרות היוקרתית לשנת 2022 בקטגוריית חוויית הלקוח המתייחסת לאיכות השרות בטיסה.

״התחרות היוקרתית APEX מתקיימת מדי שנה והצרכנים מכל העולם הם אלה הקובעים את תוצאות הדירוג.  המדרגים בקטגוריית חוויית לקוח, בה זכתה אל על, התבקשו לדרג את חוויית הטיסה שלהם, בחמישה פרמטרים: נוחות מושבים, שירות תא נוסעים, מזון ומשקאות, מערכת בידור ו-Wi-Fi״

אלעל סיפרה עוד כי דרוג APEX הינו חשוב ומשמעותי ביותר, בשל העובדה שהלקוחות הם אלה שקובעים איזו חברת תעופה תדורג גבוה בכל קטגוריה. למעלה ממיליון נוסעים, במעל ל-600 חברות תעופה שונות, משתפים מדי שנה את APEX בחוויית הטיסה שלהם ומדרגים את החברות איתן טסו. הקטגוריות בהן כל חברה מדורגת הן מגוונות, וכוללות תחומים רבים, שיחד משקפים חווית טיסה מלאה.

אני מוכן להתערב עם כל אחד מהקוראים שאין הרבה אנשים באלעל ששמעו אי פעם על אותה חברה שנקראת APEX. אני מוכן גם להתערב שאין כמעט נוסע אחד ששמע על החברה הזו.  זאת ועוד, אני יכול לספר לכם עוד כמה דברים על הזכיה הזו ללא קשר אם חברת אלעל ראויה לפרס כזה או אחר.

אבל הפרס הזה שחברת אלעל כל כך מתגאה בו חולק ב-2 בדצמבר 2021 וזו היתה הפעם הראשונה מזה כמעט שנתיים שחברות תעופה מרחבי העולם התאספו יחד לטקס. APEX, דירגה את חברות התעופה בארבע קטגוריות: חברות תעופה עולמיות, חברות ״גדולות״ (Major), חברות אזוריות וחברות חסך (LOWCOST).

אפקס, בהודעתה, שמחה לבשר כי היא גאה בפרס דרוגי החברות שמבוססים, לטענתה, על משוב מאומת של נוסעים. ״חברות התעופה שזכו לכבוד השנה לא רק לקחו נוסעים מיעד אחד למשנהו, הן סיפקו חוויות שגרמו לנוסעים להרגיש בטוחים. לעלות שוב לשמיים, ו-APEX גאה לכבד את חברות התעופה על מסירותן.

לאחר ההצהרות האלה APEX מפרסמת את רשימת חברות התעופה שזו בפרס, שחולק, כאמור בדצמבר 2021 והנה חלק מהרשימה של החברות שזכו בחמישה כוכבים: אירופלוט (טוב, זה היה לפני הפלישה לאוקראינה), אירומקסיקו, אייר קנדה, אמריקן איירליינס, צ׳יינה איירליינס, דלתא, אלעל, אמירייטס, איתיחאד, EVA AIR, ג׳פאן איירליינס, ק.ל.מ., קוריאן אייר, לופטהנזה, קטאר איירוויס, סעודיה, סינגפור איירליינס, גוויס, טורקיש, יונייטד, וירגין אטלנטיק, חברת Xiamen Airlines הסינית וכן אייר אסטנה, איר טהיטי, אלסקה איירליינס, אויאנקה, גולף אייר, הוואיין אירליינס, ג׳טבלו, מידל איסט איירליינס ועומן אייר.

יסלחו לי אנשי APEX, אבל בשנת 2021 חלק מהחברות שזכו בפרס ה׳יוקרתי׳ של הארגון שלהם בכלל לא טסו משום שהמדינות היו בסגר ומטוסי אותן חברות קורקעו. אז איך בדיוק לקוחות ש׳טסו׳ במטוסים של אותן חברות עברו חווית שרות או כל חוויה אחרת?

בנוסף, ברשימה הלקונית של הזוכים באתר APEX, חסר משהו מאוד משמעותי והוא המתדולוגיה שבה השתמשו לבחירת הזוכים. כמה אנשים הצביעו? כמה לכל חברה? כמה טיסות נבחנו? מה תהליך הבדיקה של הסקרים שהתקבלו? כל אלו יכולות לעזור לקהל לבחון את ריאליות הפרס. זאת כשלא חסר ארגונים שמחלקים פרסים בעולם התעופה, והאמינות של חלקם מוטלת לעיתים בספק.

טוב. הניחוש שלכם טוב כמו הניחוש שלי מה שלא הפריע למנכ״לית אלעל, דינה בן טל-גננסיה לציין בהודעת החברה כי "כחלק מהאסטרטגיה של אל על למצוינות בשירות, אנו משקיעים משאבים רבים בשיפור חוויית הלקוח בכל הפרמטרים. בשל כך, הבעת אמון זו של לקוחותינו ברחבי העולם, אינה מובנת מאליה ואני מודה על שהעניקו לנו את הדירוג המירבי של 5 כוכבי שירות. חשוב לי להודות גם לנשות ואנשי אל על, שבזכות עבודתם המסורה והמחויבות הגבוהה שלהם אנו מצליחים להגיע להישגים גבוהים."

תגובה
  1. מזכיר תחרויות לטעימת אוכל ומשקאות. לפעמים יש קטגוריות כמספר העסקים המשתתפים, ככה שכולם זוכים…..

Comments are closed.