מנכ״ל אייר אינדיה הודיע בתדרוך תקשורתי כי חברת התעופה צפויה לקבל עד סוף 2023 שישה מטוסי איירבוס A350 שייועדו במקור לחברת התעופה אירופלוט. אלו יהיו המטוסים רחבי הגוף היחידים מתוצרת איירבוס שתפעיל חברת התעופה ההודית והמטוסים הכי מודרניים בצי.
כמו מטוסים אחרים, גם ששת מטוסי ה-A350 המדוברים לא נמסרו לאירופלוט בשל הסנקציות המערביות על רוסיה עקב פלישתה לאוקראינה. חברת התעופה ההודית הודיעה כי לאור אילוצי זמן ושרשרת אספקה החברה תפעיל את המטוסים עם מחלקות השירות של חברת התעופה הרוסית, מבלי להתקין מחלקות חדשות.
כזכור, אייר אינדיה הודיעה בחודש שעבר על אחת מעסקאות רכש המטוסים הגדולות בהיסטוריה של עולם התעופה עם רכש של 470 מטוסים מתוצרת איירבוס ובואינג, עם אופציה לרכישה של 50 נוספים. כחלק מהעסקה נכללים 40 מטוסי A350 מתוכם 34 מהדגם הקטן יותר -900 והשאר מהדגם הגדול ביותר במשפחה -1000. שאר המטוסים ימסרו לאייר אינדיה בשנים הקרובות.
אייר אינדיה המחודשת, לאחר רכישתה על ידי חברת טאטא, טרם הציגה מחלקות עדכניות שיישמשו את מטוסי הדור החדש שהזמינה. בהקשר זה, אנחנו מעריכים כי אייר אינדיה תיפרד מהמוצרים המיושנים יחסית שמותקנים כיום במטוסי ה-787 שלה, אלא תציג בעתיד מחלקות עדכניות למטוסים החדשים.
למרות שחברת אייר אינדיה הציגה את הנושא כאילוץ, חשוב לציין שהמחלקות שמותקנות במטוסי החברה הרוסית הן ברמה גבוהה מאוד. בכל מטוס יש 318 מושבים (28 במחלקת עסקים, 24 בתיירים פרימיום ו-264 בתיירים). במחלקת עסקים, שבתצורת 1-2-1, מותקנות סוויטות פרטיות לכל נוסע עם דלת נגללת לפרטיות מקסימאלית.
אייר אינדיה היא לא הראשונה שמנצלת את הסנקציות המערביות על רוסיה בהקשרי תעופה. גם חברת טורקיש איירליינס הצליחה להקדים מסירה של מטוסי A350 שרכשה מאיירבוס לאחר שנמנעה מסירתם לחברת התעופה אירופלוט. ככל הנראה בשל תורים ארוכים לסדנאות הצביעה, המטוסים האלו פעלו תקופה ארוכה עם צביעה משולבת של טורקיש ואירופלוט, אך נצבעו בהדרגה לצבעי טורקיש. יהיה מעניין לראות האם אייר אינדיה תשלים לפחות את צביעה של המטוסים לפני תחילתם פעילותם.